26 éves vagyok,
szakmámat tekintve borász, élelmiszer-ipari technikus. Sopronban, Magyarország
egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező borvidékén születtem. Mindig arról
álmodtam, hogy saját szőlőbirtokon gazdálkodhassak és erről a modern kor
szellemében a lehető legjobb minőségben szüretelhessem le munkám gyümölcsét. A Budapesti
Corvinus Egyetem Soós István Borászati és Üzleti Szakközépiskola és
Szakiskolában szereztem ismereteket a szőlőművelés és a borkészítés
tudományáról.
Jelenleg az általam megművelt szőlőterület már meghaladja a 4,5 ha-t. Elsődleges célom, gazdaságom méretének növelése jó termőterületekkel, melyek minősége bizonyos fokú garancia a jó termésátlagra, továbbá a megfelelő területen a talaj előkészítés is kevesebb energiát igényel, a jó vízháztartású talajba kerülő oltvány a szélsőséges időjárás során nagyobb eséllyel fejlődik. A szőlőnél a legnaposabb területek megszerzése a cél. Szeretném, ha a 2015 gazdasági évtől kezdődően már a Soproni borvidékhez méltó színvonalon, 9,5-10 ha szőlőterületen gazdálkodhatnék.
Ezen kívül saját gépeket is folyamatosan tervezek beszerezni. A tavalyi évben is történt gépvásárlás. A korszerű technológia azt igényli, hogy a később beszerzendő eszközök is hasonló színvonalúak legyenek, ezért a fejlesztés ebben az irányba folytatódik.